Nieuws

Bodem kwaliteit zeer belangrijk

Door de strengere mestwetgeving die al een aantal jaren geleden is ingezet zien we de laatste jaren gebreksziekten ontstaan in de gewassen. Ook zien we de organischestof achteruit gaan, met name de organische stof is zeer belangrijk voor de waterhuishouding want deze bepaald het vasthouden van het vocht in de bodem . Dus een hoog os getal zorgt er voor dat we minder vaak moeten beregenen (geld besparing) en hierdoor kan de plant door blijven groeien dus meer opbrengst.

Kalk meststoffen zijn ook belangrijk omdat we toch meer opbrengst halen van het land als het PH getal goed is. Dit is aangetoond in tal van onderzoeken. Nu de bemestingsnormen nog verder aangescherpt zijn is dit zeer belangrijk om toch een optimaal resultaat te halen van uw producten

Loonbedrijf Heldens kan u hierbij van dienst zijn:

Wij hebben zelf een kalk silo met daarin Dolokal Supra 19 % magnesium (fijne droge kalk meststof dus zeer snel opneembaar )

Tevens kunnen wij bij onze klanten Compost ,Stalmest , Champost of andere grond verbeteraars verstrooien met onze 2 Bergmann breedstrooiers deze worden gekenmerkt door hun perfecte strooibeeld en hun sublieme kantstrooi inrichting. Wij kunnen ook voor u de levering van deze meststoffen verzorgen incl. transport.

Voor meer info bel ons gerust!

mest

mest

mest

mest

mest